Op deze pagina vind je alle apparatuur die ik gebruik bij het filmen en bewerken van mijn vlogs.

Canon G7X Mark II

Canon G7X Mark II
Veel van mijn video’s film ik met de Canon G7X Mark II, net als veel vloggers. Volgens mij is deze niet meer nieuw verkrijgbaar, maar wellicht kun je er tweedehands nog aan komen.


iPhone 12

Wanneer ik niet met mijn G7X film, film ik meestal met mijn iPhone 12, in 4K met 60 fps. Gelukkig is deze iPhone inmiddels ook zo goed dat het verschil met een camera helemaal niet meer zo goed merkbaar is. Ik vermoed dat dat ook de reden is waarom er bijna geen goedkope vlogcamera’s gemaakt worden…

iPhone 12 Apple

Manfrotto Mini Tripod roze

Manfrotto Pixi Mini Tripod Pink

Dit mini statief van Manfrotto gebruik ik om mijn camera vast te houden, of om hem op bijvoorbeeld een tafel te zetten.

Deze specifieke variant is niet meer verkrijgbaar, maar Manfrotto heeft wel een nieuwe variant in zwart en wit.


MacBook Pro 2017 13″ Space Grey

Mijn MacBook Pro 2017 gebruik ik voor nu nog om alles mee te doen, maar deze heeft maar 8GB werkgeheugen wat video’s bewerken lastig maakt. Daarom is er een betere PC onderweg, maar die heb ik op het moment van schrijven nog niet. Zodra ik deze heb vind je die hier natuurlijk terug.


MSI Optix G241 24″

Ik gebruikte eerst altijd een iMac, maar die was zo traag geworden dat ik eigenlijk alleen nog op mijn MacBook werkte. Dit beeldscherm vond ik echter te klein, dus heb ik dit beeldscherm gekocht om aan mijn MacBook te koppelen, en straks ook aan mijn nieuwe PC.


Alternate PC

De PC die ik gebruik om mee te editen is door mijn vriend samengesteld bij Alternate. Ik zou niet weten wat er allemaal precies in zit, en je kunt hem dus ook niet zo kant en klaar bestellen.

alternate pc