Spicing up my life #1

In 2023 kwam ik tot de conclusie dat ik meer aan het overleven was dan aan het leven. Ik zat voor mijn gevoel in een sleur, en leefde niet het leven wat ik wilde leven. Wat dat wel is, daar ben ik nog niet uit, maar ik wil later terugkijken op een leven waarin ik mooie herinneringen gemaakt heb, en niet een leven waarin ik vooral veel niet gedaan heb, of dat nou uit angst of geldgebrek is. Daarom heb ik dit jaar een lijst gemaakt met meer dan 150 dingen die ik graag wil doen in mijn leven. Grote en kleine dingen. Ge├»nspireerd door TikTok heb ik dit de ‘Spice Up My Life-lijst’ genoemd.

Ik wil dit ook wel terug laten komen in mijn video’s, maar om daar nou een lijst van meer dan 150 dingen (die ik ook nog steeds aan vul) op te gaan noemen is ook niet zoveel aan. Daarom wil ik in een aantal posts steeds een paar van de punten op mijn lijst delen. Als inspiratie voor anderen, en wie weet hebben jullie ook nog leuke dingen die ik op mijn lijst zou kunnen zetten. Enne, mocht je me kunnen helpen met een van deze punten mag je altijd een bericht sturen via Instagram!

Deze volgorde is willekeurig, dus niet per se van wat ik het liefste wil naar het minste.

noorderlicht

1. Het Noorderlicht zien

Deze zet ik maar meteen op #1, want deze staat sowieso al op de planning. In januari ga ik met mijn ouders en broertje naar Fins Lapland. Je weet natuurlijk nooit zeker of je het Noorderlicht kan zien, maar daar hoop ik uiteraard wel op!

2. Aardbeien drive-in

Op TikTok heb ik regelmatig video’s voorbij zien komen van de aardbeien drive-in in Uden, en dat lijkt me wel een hele leuke ervaring, vooral ook voor de chocolade-aardbeien ­čą░

kat

3. Eigen kat hebben

Ik ben opgegroeid met katten, en mijn ouders hebben ze nog steeds. De oudste kat van mijn ouders is inmiddels 22 en is al in mijn leven sinds ik een jaar of 7 was. Nu ik op mezelf woon zijn de katten wel wat ik het meeste mis, en ik zou dan ook graag weer een kat willen. In mijn huidige woning mag het niet en heb ik er geen plek voor, maar zodra de ruimte er is wil ik heel graag een kat. Gelukkig wil mijn vriend dat ook, dus dat komt vast goed.

4. Too Good To Go box halen

Ook op TikTok kwam ik het concept van de Too Good To Go box tegen. Een leuk concept waarbij je voor een klein bedrag een hele doos of tas met etenswaren kan krijgen bij verschillende eetgelegenheden, die bijna over de datum gaan. Ik vind het idee heel leuk, maar ik zie vaak voorbij komen dat je een tas krijgt met bijvoorbeeld alleen maar brood, of juist dat je niet echt aan kan geven dat je een vegetarische tas wil. Of allemaal gebak of donuts. Vooral omdat het snel op moet (want ik heb geen grote vriezer) ben ik nog een beetje zoekende naar een goede plek om zo’n box te halen.

cacao

5. Cacao ceremonie doen

Er zijn nog veel dingen die ik wil doen op het gebied van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. Een cacao ceremonie is een van de dingen die ik graag zou willen proberen. Eerlijk, ik weet niet precies wat er verder gebeurt behalve dat je cacao drinkt, maar het fascineert me.

6. Build-A-Bear beer maken

Iets wat ik al wil doen sinds de eerste keer dat ik in Londen ben geweest, maar toch nog nooit gedaan heb, is een beer maken bij Build-A-Bear. Dat is een winkel in Engeland waar je zelf een knuffel samen kan stellen. Eigenlijk geen idee of het nog bestaat, maar ik hoop het. Ik houd van knuffels, en zou graag nog een zelf samengestelde knuffel aan mijn knuffelcollectie toevoegen.

7. Paaldans les

Misschien een rare keuze, maar het lijkt me dus heel gaaf om te kunnen paaldansen. Het wordt misschien snel geassocieerd met strippen, maar het is ook gewoon een hele intensieve sport. Paaldansen vraagt om veel kracht, en het lijkt me tof om eens te doen.

hypnose

8. Gehypnotiseerd worden

Ook iets wat ik graag eens zou willen proberen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik heb wel eens een podcast geluisterd over wat voor bijzondere dingen je over jezelf kan leren door je te laten hypnotiseren. Zo ben ik bijvoorbeeld wel benieuwd waar bepaalde gedragspatronen die ik bij mezelf zie vandaan komen. Wellicht zou hypnose daarin iets kunnen betekenen.

9. In een tractor rijden

Ik heb al 10 jaar mijn rijbewijs, maar nog nooit in iets anders gereden dan een personenauto en een brommer. Het lijkt me wel gaaf om eens in een tractor te kunnen rijden, gewoon op iemands priv├ęterrein, al heb ik volgens mij wel ook een tractorrijbewijs…

vegan

10. Een maand vegan eten

Ik ben vegetarisch, en probeer ook wel vaak vegan keuzes te maken. Ik eet sowieso ook al niet veel lactose omdat ik daar niet goed tegen kan. Er zijn echter nog wel een paar niet-vegan dingen die ik wel eet, en voor mijn gevoel is het toch ook best lastig om vegan te eten, zeker omdat ik ook niet zoveel gluten eet. Zeker als je uiteten gaat is vegan eten denk ik vaak nog lastig. Toch zou ik het wel eens een maand willen proberen, en wie weet bevalt het zo goed dat ik het toch wil blijven doen, of in ieder geval nog minder dierlijke producten.